Навчальна дисципліна «Мікроелектромеханічні системи і технології» забезпечує професійний розвиток здобувача вищої освіти та спрямована на формування фахових компетенцій й теоретикометодологічних знань стосовно принципів побудови найбільш поширених типів мікроелектромеханічних систем з описом фізичних принципів, що лежать в основі їх роботи, а також сфери їх застосування та виготовлення.

Метою викладання навчальної дисципліни «Мікроелектромеханічні системи і технології» є формування знань, умінь і навичок побудови та застосування найбільш поширених типів мікроелектромеханічних систем.

Основними завданнями вивчення дисципліни «Мікроелектромеханічні системи і технології» є формування знань про структуру мікроелектромеханічних систем; базові матеріали та технології виготовлення мікроелектромеханічних систем; мікроелектронні датчики, мікроелектромеханічні актюатори та двигуни.

Згідно з вимогами освітньо-професійної програми у здобувачів вищої освіти мають бути сформовані наступні  компетентності:

 знання:  структури мікроелектромеханічних систем;  метеріалів мікроелектромеханічних систем;  технології виготовлення мікроелектромеханічних систем;   мікродатчиків;  мікроелектромеханічних актюаторів та двигунів.

вміннярозробляти мікроелектомеханічні системи із застосуванням сучасних матеріалів та технології;  розраховувати елементи мікроелектромеханічних систем