Навчальна дисципліна «Іноземна мова (англійська) за професійним спрямуванням»  підготовки фахівців за спеціальністю 151 "Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології"розрахована на 1-2 семестри. Метою вивчення дисципліни є формування у студентів професійної комунікативної компетеності у всіх видах іншомовної мовленнєвої діяльності (читанні, говорінні, аудіюванні, письмі), а також вдосконалення вже набутих на попередньому етапі навчання загальних комунікативних компетенцій.

Під час вивчення курсу студенти протягом кожного семестру опрацьовують матеріал двох змістових модулів, кожен з яких завершується підсумковим модульним контролем.

Також протягом семестру студенти складають у рамках самостійної роботи завдання з позааудиторної роботи та у рамках індивідуальної роботи дві презентації за темами матеріалу семестру. Перший та другий семестри завершуються заліком, який передбачає перевірку сформованості навичок практичного володіння іноземною мовою у різних видах мовленнєвої діяльності в обсязі тематики, зумовленої потребами сфер майбутньої професійної діяльності (особистої, публічної, професійної, освітньої).