Мета вивчення
дисципліни - оволодіння студентами вмінь і навиків стосовно використання відновлюваних джерел енергії у АПВ. Завдання
вивчення дисципліни: навчити студентів загальних основ оцінювання
енергоефективності відновлювальних джерел енергії на основі знань принципу дії
та основних функціональних та структурних особливостей побудови установок
альтернативної енергетики
- Викладач: Сацюк Василь
Мета вивчення дисципліни. Ознайомлення з інноваціями в сфері аграрного та сільськогосподарського виробництва, вивчення методів впровадження інноваційного розвитку на підприємствах.
Завдання вивчення дисципліни. Надати знання по впровадженню інновацій у виробництві будь-якої продукції, зокрема сільському господарстві, спрямованих на вдосконалення існуючих і створення нових технічних рішень.
Результати навчання
У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен знати:
- основи інноваційної діяльності АПК;
- інноваційні технології та обладнання в сільському господарстві;
- перспективи впровадження сучасних технологій в агропромислове виробництво;
В результаті вивчення дисципліни студенти повинні вміти:
- планувати та організовувати інноваційної діяльності аграрного підприємства;
- проектувати виробництво та обладнання в сільському господарстві згідно інноваційних технологій;
- формулювати завдання при розробці нових та удосконаленні існуючих технологій та обладнання згідно потреб галузі з урахуванням комерційного ефекту;
- проводити впровадження сучасних технологій в агропромислове виробництво;
- створювати належну творчу та психологічно сприятливу атмосферу в колективі для успішного вирішення поставленого завдання.- Викладач: Сергій Хомич
Мета викладання навчальної дисципліни полягає в отриманні студентами знань із світового і вітчизняного досвіду, виборі та застосуванні сучасних заходів інтенсифікації вирощування сільськогосподарських культур.
Основні завдання навчальної дисципліни − засвоєння магістрами теоретичних основ і методичних прийомів складання сучасних технологічних схем вирощування польових культур на основі знання ботанічних, морфологічних та фізіологічних особливостей культури, з урахуванням факторів росту і розвитку рослинного організму, ознайомлення з найбільш застосовуваними технологіями в сучасному рослинництві та агрономії.
У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен
знати:
- стан і перспективи хімізації землеробства в Україні та світі;
- європейський досвід вирощування основних сільськогосподарських культур;
- організацію виробничих процесів під час вирощування культури;
- шляхи зменшення втрат під час збирання врожаю.
вміти:
- розробляти і реалізовувати сучасні технології вирощування польових культур;
- програмувати можливі рівні врожаїв;
- контролювати розвиток посівів та регулювати формування врожаю в конкретних умовах;
- реалізовувати заходи щодо скорочення втрат під час збирання і переробки продукції;
- забезпечувати високу економічну ефективність впроваджуваних технологій.
- Викладач: Забродоцька Людмила