У системі підготовки студентів за освітньою програмою Туризм дисципліна «Кулінарна етнологія» посідає важливе місце, оскільки виконує декілька важливих завдань, а саме знайомить студентів із особливостями традицій приготування і споживання страв народів світу, а також особливостями харчування, характеристикою національних страв і способів їх приготування у народів світу.
Етнічна кухня виступає одним з важливих елементів, завдяки яким людина усвідомлює себе частиною тієї чи іншої культури та етносу. Вважається, що в культурі конкретного народу саме етнічна кухня здатна зберігати свою унікальну специфіку навіть протягом невизначеного періоду часу. Процес приготування їжі та її споживання виступає своєрідним культурним ритуалом, виконуючи який людина усвідомлює себе частиною своєї культури і відокремлює себе від іншої, визнаючи тим самим свою ідентичність. Сукупність уявлень про харчові переваги народу, що вважаються репрезентативними і одночасно специфічними для даного етносу, формує поняття «етнічна кухня».
Метою дисципліни «Кулінарна етнологія» є формування професійних знань в області кулінарних особливостей етнічних кухонь народів різних країн світу у зв’язку з подальшим розвитком ресторанного бізнесу в цілому і необхідністю організації харчування закордонних туристів в Україні..
Навчальна дисципліна «Кулінарна етнологія» належить до циклу дисциплін вільного вибору для студентів, що здобувають вищу освіту за спеціальністю 242 «Туризм».
Необхідна навчальна база перед початком вивчення дисципліни спирається на знання дисциплін «Туристичні ресурси України та світу», «Організація ресторанного господарства», «Організація туризму», «Ресторанний сервіс». Вивчення дисципліни «Кулінарна етнологія» тісно пов'язано з усіма іншими дисциплінами блоку, а також буде сприяти більш якісному освоєнню студентами спеціальності «Туризм» комплексу фахових дисциплін з організації туристичного бізнесу.- Викладач: Лепкий Михайло
Background Colour
Font Face
Font Size
Text Colour