Мета вивчення дисципліни є формування у студентів цілісної уяви про кормовиробництво як галузь сільського господарства, його основні напрямки, перспективи розвитку кормової бази на сучасному рівні .
За мету ставиться забезпечення фундаментальної підготовки з дисципліни, набуття практичних навичок для формування майбутніх спеціалістів.
Завдання дисципліни – теоретична і практична підготовка студентів агрономічних спеціальностей з питань:
• класифікація кормових культур;
• основи раціонального комплектування машинно-тракторних агрегатів на вирощуванні кормових культур;
• інтенсивні технології вирощування кормових культур;
• способи поліпшення природних кормових угідь;
• раціональне використання сіножатей і пасовищ;
• зелений конвеєр;
• технологію заготівлі і зберігання кормів;
• класифікацію кормів і показники їх якості.
- Викладач: Юхимчук Сергій