Мета  вивчення  дисципліни є формування у студентів цілісної уяви про  кормовиробництво як галузь сільського господарства, його основні напрямки, перспективи розвитку кормової бази на сучасному рівні .

За мету ставиться забезпечення фундаментальної підготовки з дисципліни, набуття практичних навичок для формування майбутніх спеціалістів.

Завдання  дисциплінитеоретична  і  практична  підготовка  студентів агрономічних спеціальностей з питань:

•         класифікація кормових культур;

•         основи раціонального комплектування машинно-тракторних агрегатів на вирощуванні кормових культур;

•         інтенсивні технології вирощування кормових культур;

•         способи поліпшення природних кормових угідь;

•         раціональне використання сіножатей і пасовищ;

•         зелений конвеєр;

•         технологію заготівлі і зберігання кормів;

•         класифікацію кормів і показники їх якості.