- Викладач: Peredriy Oksana
- Викладач: Шегинський Володимир Олегович
Головною метою вивчення дисципліни «Товарознавство господарчих, будівельних та товарів культурно-побутового призначення» є опанування студентами знань і вмінь щодо особливостей сучасних потреб споживачів, асортименту, властивостей та рівня якості господарчих, будівельних та товарів культурно-побутового призначення, чинників їх формування та методів контролю, умов зберігання та конкурентоспроможності в процесі товаропросування.
- Викладач: Шегинський Олег
Навчальна дисципліна «Товарознавство харчових продуктів тваринного походження» забезпечує формування у студентів спеціальних теоретичних знань та практичних навичок для вирішення основних завдань підприємницької діяльності, які пов’язані з організацією роботи підприємств торгівлі, закупівлею, реалізацією та зберіганням харчових продуктів тваринного походження широкого асортименту.
По завершенню вивчення дисципліни студенти зможуть аналізувати чинники, які впливають на формування асортименту харчової продукції; формувати асортимент харчових продуктів тваринного походження з врахуванням сучасних вимог щодо споживної цінності продукції, факторів, які впливають на зміну якості продукції у процесі її товаропросування; застосовувати сучасні методики оцінки якості харчових продуктів як органолептичними методами, так і з використанням навичок експлуатації лабораторного обладнання.
Взаємозв'язок дисципліни з іншими дисциплінами навчального плану підготовки студентів. Дисципліна «Товарознавство харчових продуктів тваринного походження» взаємопов'язана з дисциплінами «Хімія», «Теоретичні основи товарознавства», «Сенсорний аналіз», «Експертиза товарів».- Викладач: Ярошевич Тетяна
Коротка характеристика навчальної дисципліни, її місце в навчальному процесі. Дисципліна входить до циклу дисциплін за вибором студента, реалізується на 3-му році навчання.
Зміст дисципліни «Сенсорний аналіз»: загальні відомості про сенсорний аналіз, науку органолептику, сенсорну характеристику як складову якості продукту, психофізіологічні основи сенсорного аналізу, організацію сучасного сенсорного аналізу, методи сенсорного аналізу.
Цілі і завдання вивчення дисципліни.
Мета дисципліни - засвоєння теоретичних знань про методологію і основні прийоми сенсорного аналізу, враховуючи провідне місце органолептичних показників в номенклатурі якісних ознак товарів; надання студентам необхідних теоретичних знань з психофізіологічних основ сенсорного аналізу;
Завдання дисципліни: вивчення методи і процедури визначення сенсорних здібностей дегустаторів; ознайомити студентів з методами визначення органолептичних показників харчових продуктів; ознайомлення студентів з вимогами нормативних документів щодо якості харчових продуктів; навчити студентів обробляти результати сенсорного аналізу; вивчення наукових і практичних аспектів організації сучасного сенсорного аналізу товарів.
Взаємозв'язок дисципліни з іншими дисциплінами навчального плану підготовки студентів. Дисципліна «Сенсорний аналіз» взаємопов'язана з дисциплінами «Теоретичні основи товарознавства», «Товарознавство харчових продуктів», «Експертиза товарів».- Викладач: Ярошевич Тетяна
Background Colour
Font Face
Font Size
Text Colour