Головною метою вивчення дисципліни «Товарознавство господарчих, будівельних та товарів культурно-побутового призначення» є опанування студентами знань і вмінь щодо особливостей сучасних потреб споживачів, асортименту, властивостей та рівня якості господарчих, будівельних та товарів культурно-побутового призначення, чинників їх формування та методів контро­лю, умов зберігання та конкурентоспроможності в процесі то­варопросування.


Навчальна дисципліна  «Товарознавство харчових продуктів тваринного походження» забезпечує формування у студентів спеціальних теоретичних знань та практичних навичок для вирішення основних завдань підприємницької діяльності, які повязані з організацією роботи підприємств торгівлі, закупівлею, реалізацією та зберіганням харчових продуктів тваринного походження широкого асортименту.

По завершенню вивчення дисципліни студенти зможуть аналізувати  чинники, які впливають на формування асортименту харчової продукції; формувати асортимент харчових продуктів тваринного походження з врахуванням сучасних вимог щодо споживної цінності продукції,  факторів, які впливають на зміну якості продукції у процесі її товаропросування;  застосовувати  сучасні методики оцінки якості харчових продуктів як органолептичними методами, так і  з використанням навичок експлуатації лабораторного обладнання.

Взаємозв'язок дисципліни з іншими дисциплінами навчального плану підготовки студентів. Дисципліна «Товарознавство харчових продуктів тваринного походження» взаємопов'язана з дисциплінами  «Хімія», «Теоретичні основи товарознавства», «Сенсорний аналіз»,  «Експертиза товарів».

  Коротка характеристика навчальної дисципліни, її місце в навчальному процесі.  Дисципліна  входить  до циклу дисциплін за вибором студента, реалізується на 3-му році навчання.

Зміст дисципліни «Сенсорний аналіз»: загальні відомості про сенсорний аналіз, науку органолептику, сенсорну характеристику як складову якості продукту, психофізіологічні основи сенсорного аналізу, організацію сучасного сенсорного аналізу, методи сенсорного аналізу.

Цілі і завдання вивчення дисципліни.

Мета дисципліни - засвоєння теоретичних знань про методологію і основні прийоми сенсорного аналізу, враховуючи провідне місце органолептичних показників в номенклатурі якісних ознак  товарів; надання студентам необхідних теоретичних знань з психофізіологічних основ сенсорного аналізу;

Завдання дисципліни: вивчення методи і процедури визначення сенсорних здібностей дегустаторів; ознайомити студентів з методами визначення органолептичних показників харчових продуктів; ознайомлення студентів з вимогами нормативних документів щодо якості харчових продуктів; навчити студентів обробляти результати сенсорного аналізу; вивчення наукових і практичних аспектів організації сучасного сенсорного аналізу товарів.

 Взаємозв'язок дисципліни з іншими дисциплінами навчального плану підготовки студентів. Дисципліна «Сенсорний аналіз» взаємопов'язана з дисциплінами «Теоретичні основи товарознавства»,  «Товарознавство харчових продуктів»,  «Експертиза товарів».

Accessibility

Background Colour

Font Face

Font Size

1

Text Colour