Головною метою тренінгу є закріплення теоретичних знань, які були отримані в ході навчання; формування досвіду практичної роботи за обраною спеціальністю; формування навичок необхідних для прийняття професійно виважених рішень у готельно-ресторанній сфері :

- поглиблення теоретичних знань та набуття практичних умінь шляхом вивчення досвіду роботи закладу;

- адаптація студентів до реальних умов діяльності сфери обслуговування та створення можливостей для майбутнього працевлаштування;

- послідовне знайомство зі структурою та управлінням у закладі готельно-ресторанної справи;

- ознайомлення із контролем діяльності закладу готельно-ресторанної справи.

Основним завданням фахового тренінгу є формування у студентів належного рівня знань про заклади готельно-ресторанної справи. Під час фахового тренінгу студент повинен опанувати систему вмінь і набути навички щодо вирішення типових завдань відповідно до посад, які може обіймати випускник вищого навчального закладу. 

Контроль за роботою студентів під час тренінгу здійснює керівник від кафедри, який забезпечує її проведення.