Мета та завдання навчальної дисципліни

 

Мета полягає у детальному ознайомленні студентів з основними законами механічного руху та механічної взаємодії матеріальних тіл.

Завдання: освоєння студентами основних понять та законів класичної механіки і набуття ними практичних вмінь застосування цих законів при розрахунку та дослідженні рівноваги конструкцій і руху механізмів.

 

      Компетентності та заплановані результати навчання.

 

Дисципліна «Теоретична механіка» забезпечує набуття здобувачем освіти компетентностей.

Інтегральна компетентність.

Здатність розв’язувати складні спеціалізовані задачі та практичні проблеми у технічних галузях  , а також у процесі навчання, що передбачає застосування сучасних теорій та методів інженерних наук.

 Загальні компетентності.

Здатність до абстрактного мислення, аналізу та синтезу.

 Знання та розуміння предметної області та розуміння професійної діяльності.

Спеціальні (фахові, предметні) компетентності.

 Здатність застосовувати у професійній діяльності фундаментальні знання, досягнення науки, комп’ютерні технології, сучасні машини, обладнання, методи проєктування та моделі досліджень.

 Здатність розробляти технічні рішення і виконувати розрахунки інженерних систем, мереж та інфраструктури

 Здатність постійно вдосконалювати теоретичний рівень знань, генерувати інновації та ефективно використовувати їх у професійній діяльності для розв’язання складних спеціалізованих задач. 

У результаті вивчення навчальної дисципліни здобувач освіти повинен

вміти:

 Формулювати професійні інженерно-технічні задачі, застосовувати набуті теоретичні знання і сучасні технології  для розв’язання складних спеціалізованих задач, змістовно і аргументовано інтерпретувати отримані результати.

 Використовувати програмні засоби, сучасні інформаційні технології та інтернет-ресурси для розв’язання складних спеціалізованих задач у технічних галузях.