Вивчення дисципліни « Архітектура будівель та споруд спецкурс»передбачає підготовку висококваліфікованого фахівця, який досконало знає основні положення щодо проектування будівель різного виду громадського призначення в залежності від завдання проектування та  умов зони будівництва. 

Бакалавр будівництва має вміло поєднувати теоретичну підготовку з дисципліни та вміння виконувати розрахунки й випробовування щодо проектування  для визначеної площадки будівництва. Фахівець повинен вміти адаптувати будівлю та її антураж в існуюче архітектурне та природнє середовище для створення ансамблю.

      В період вивчення дисципліни студенти виконують курсове проектування  громадського

      або промислового об,єкту.

        Після закінчення вивчення курсу « Архітектура будівель та споруд спецкурс»

 студенти зможуть:

-         Застосовувати правила формування будівель за призначенням та у відповідності з нормами та правилами України у будівельній галузі.

-         Формувати внутрішній простір в залежності з нормами комфорту для громадських будівель та в залежності з видами виробничих процесів промислових підприємств.

-         Забезпечити міцність та надійність будівлі у відповідності до її капітальності. Та впливів зовнішнього середовища та виробничих процесів.

-         Формувати зовнішній облік в ансамблі зовнішнього середовища, як і вміти застосувати креативні рішення  в гармонії з оточенням.

-         Застосовувати новітні технологічні схеми несучих каркасів у нестандартних  великомасштабних будівлях .

-         Застосовувати набуті знання у раціональному використанні елементів оздоби для створення архітектурної неповторності та значимості.