Метою викладання навчальної дисципліни “Технологія продукції ресторанного господарства” є формування базових знань з технологій виробництва й реалізації кулінарної продукції (далі за тестом КП) у закладах ресторанного господарства (далі за тестом ЗРГ) із заданими властивостями при використанні сучасних технологічних засобів, якісної та безпечної, як для споживачів, так і для оточуючого середовища.
Основними завданнями вивчення дисципліни “Технологія продукції ресторанного господарства” є вивчення основних концепцій різних видів харчування; класифікації, складу та загальної характеристики сировини рослинного та тваринного походження; правил механічної та теплової кулінарної обробки сировини й напівфабрикатів; технології виробництва КП у ЗРГ та принципів моделювання технологічних процесів кулінарних, борошняних кондитерських виробів та напоїв ЗРГ; принципів формування асортименту кулінарної продукції для різного контингенту споживачів, перспектив його розвитку; наукових та нормативних положення щодо технології виробництва КП; особливостей технологічного процесу виробництва (далі за тестом ТВП) продукції ресторанного господарства.
У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен знати:
- сучасну термінологію дисципліни;
- характеристику технологічних процесів способів обробки харчових продуктів.
- основи матеріально-технічного забезпечення ресторану;
- сучасні види обладнання закладів ресторанного господарства;
- основи вормування якості продукції ресторанного господарства;
- інформаційне забезпечення процесу обслуговування;
- основні лікувально-профілактичного харчування;
- основи дитячого харчування та технологія страв для дитячого харчування;
- технологію приготування страв.
У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен вміти:
- аналізувати особливості механічної кулінарної обробки сировини, напівфабрикатів;
- аналізувати технологію виробництва якісної та безпечної кулінарної і борошняної кондитерської продукції закладів ресторанного господарства;
- формувати асортиментну політику закладів ресторанного господарства;
- володіти основними технологічними принципами для раціональної організації технологічного процесу виробництва кулінарної продукції;
- розробляти технологічну документацію на кулінарну продукцію;
- ефективно використовувати вміння і навички у процесі надання послуг харчування різним контингентам споживачів у закладах ресторанного господарства.
- Викладач: Громик Оксана
Background Colour
Font Face
Font Size
Text Colour