Мета вивчення дисципліни - отримання студентами комплексу знань з теорії, конструкцій тракторів і автомобілів сільськогосподарського призначення.
 Завдання вивчення дисципліни - засвоїти конструктивні особливості тракторів і автомобілів сільськогосподарського призначення та основні положення теорії трактора і автомобіля.
Найменування та опис компетентностей, формування котрих забезпечує вивчення дисципліни.
 Інтегральна компетентність
Здатність розв’язувати складні спеціалізовані задачі та практичні проблеми у галузі сільськогосподарського виробництва, що передбачає застосування певних знань та вмінь, технологічних методів та прийомів і характеризується комплексністю та невизначеністю умов.
 
Фахові компетентності спеціальності
 Здатність проектувати механізовані технологічні процеси сільськогосподарського виробництва, використовуючи основи природничих наук.
Здатність використовувати теоретичні основи та базові методи термодинаміки і гідравліки для визначення і вирішення інженерних завдань.
Здатність вибирати і використовувати механізовані технології, в тому числі в системі точного землеробства; проектувати та управляти технологічними процесами й системами виробництва, первинної обробки, зберігання, транспортування та забезпечення якості сільськогосподарської продукції відповідно до конкретних умов аграрного виробництва.
Здатність комплектувати оптимальні сільськогосподарські агрегати, технологічні лінії та комплекси машин.
Здатність планувати і здійснювати технічне обслуговування та усувати відмови сільськогосподарської техніки та технологічного обладнання

Результати навчання.
Після завершення вивчення дисципліни студент повинен:
знати:
-      класифікацію тракторів і автомобілів сільськогосподарського призначення;
-      призначення, будову, конструктивні особливості механізмів і систем двигунів внутрішнього згорання;
-      основні положення теорії  тракторів і автомобілів.
вміти:
-      виконувати основні регулювання механізмів і вузлів тракторів і автомобілів;
-      проводити аналіз конструкцій механізмів і систем двигунів внутрішнього згорання;
-       виконувати розрахунки з використанням основ теорії трактора і автомобіля.