Мета дисципліни – отримання необхідних знань про основні способи зварювання, їх переваги та недоліки і галузі використання при виготовленні металоконструкцій різного призначення в залежності від умов виробництва та програми..

Зварювання – один із найпоширеніших способів металообробки за допомогою якого виготовляється 70-80% кількості металоконструкцій як в цехових умовах, так і на монтажі в повітрі і під водою.

Після вивчення цього курсу Ви будете спроможні вірно обрати необхідні: спосіб зварювання, присадні матеріали, технологію і техніку зварювання, необхідне обладнання, отримати навики практичної роботи на зварювальному обладнанні. Вміти призначати параметри підготовки кромок під зварювання згідно ДСТУ ISO, параметри режимів зварювання, вибрати обладнання і пристрої для збирально зварювальних робіт, користуючись відповідними довідниками.

У результаті вивчення навчальної дисципліни Ви отримаєте: Загальні компетентності: Призначати основні та допоміжні матеріали для зварювання, розраховувати (призначати) значення параметрів режиму зварювання, розробляти техніку виконання зварних з’єднань (кількість проходів, послідовність їх виконання. Використання підкладок та ін.).

Фахові компетентності: Вибирати типове устаткування та призначати його для зварювання, визначати необхідний тип джерела живлення в залежності від способу зварювання, вибирати прототип зварювального апарату, розробляти операційний технологічний процес зварювання і складати операційну карту. Здатність здійснювати оптимальний вибір технологічного обладнання, комплектацію технічних комплексів, мати базові уявлення про правила їх експлуатації