Мета вивчення дисципліни - дати знання щодо теоретичних основ заходів, які визначають якість сільськогосподарської техніки за рахунок стандартизації, метрології та сертифікації техніки і обладнання при їх виготовленні, постачанні і технічному сервісі.

В результаті вивчення навчальної дисципліни «Стандартизація і сертифікація техніки та обладнання» студент повинен мати уяву про систему управління якістю продукції на всіх етапах її життєвого циклу і знати:

-    теоретичні основи стандартизації, метрологічного забезпечення і сертифікації виготовлення, технічного сервісу й оцінки якості сільськогосподарської техніки й обладнання;

-    правила складання стандарту підприємства на технологічні процеси (технологічні операції) виготовлення, технічного сервісу, ремонту й оцінки якості сільськогосподарської техніки;

-    вибір та обґрунтування раціонального складу технологічних процесів, засобів та методів на виготовлення техніки;

-    вибір та обґрунтування раціонального складу технологічних процесів (операцій), засобів та методів технічного сервісу і оцінки якості їх виконання.

Студент повинен вміти

-    розробляти технічні умови на виконання технологічних процесів виготовлення, технічного сервісу й ремонту;

-    розробляти нормативні документи і карти контролю якості с.г. техніки та запасних частин до неї відповідно вимогам стандартів;

-    розробляти стандарт підприємства  на виконання технологічних процесів виготовлення, технічного сервісу й ремонту;

-    розробляти стандарт підприємства і карти контролю якості сільськогосподарської техніки та запасних частин до неї відповідно вимогам стандартів;

-    визначити номенклатуру технологічних процесів, показників якості сільськогосподарської техніки, які підлягають обов'язкової й добровільної сертифікації;

-    визначити метрологічне забезпечення оцінки якості сільськогосподарської техніки й запасних частин при виготовленні на основі розроблених карт контролю;

-    виконати контроль якості сільськогосподарської техніки й запасних частин при виготовленні і технічному сервісі на основі розроблених карт контролю.