Мета вивчення дисципліни 

Ознайомити студентів із комплексом підйомно-трансаортних машин, які застосовуються в АПК, надати знання що стосуються призначення, будови, основних розрахунків, проектування, експлуатації, вантажопіднімальних машин та машин безперервного транспорту, а також особливості конструювання їх елементів.

Фахові компетентності спеціальності

Здатність використовувати у фаховій діяльності знання будови і технічних характеристик сільськогосподарської техніки для моделювання технологічних процесів аграрного виробництва.

Здатність вибирати і використовувати механізовані технології, в тому числі в системі точного землеробства; проектувати та управляти технологічними процесами й системами виробництва, первинної обробки, зберігання, транспортування та забезпечення якості сільськогосподарської продукції відповідно до конкретних умов аграрного виробництва.

Після завершення вивчення дисципліни студент повинен:

знати:

- основні поняття, терміни, характеристичні показники та фізичні основи підйомних машин;

- основу бази підйомно-транспортних машин та зв'язок під час виконання монтажних робіт з працівниками різних спеціальностей: будівельниками, енергетиками тощо з інженерно-технічних питань доцільності використання тієї чи іншої сільськогосподарської техніки, технологічного обладнання, систем контролю та керування за принципом необхідності та достатності;

- основні принципи роботи техніки за сучасними технологіями.

вміти:

- ставити і вирішувати питання забезпечення транспортом усіх складових технологіяних операцій;

- давати оцінку окремим технологічним прийомам.