Мета вивчення дисципліни. Опанування студентами основ знань про способи і методики конструювання і розрахунку сільськогосподарських машин.

 Завдання вивчення дисципліни. Полягають в тому, щоб у результаті її вивчення студент отримав навики конструювати, проводити основний розрахунок і проектування сільськогосподарських машин.

 Найменування та опис компетентностей, формування котрих забезпечує вивчення дисципліни.

 Інтегральна компетентність. Здатність розв’язувати складні спеціалізовані задачі та практичні проблеми у галузі агропромислового виробництва , що передбачає застосування певних знань та вмінь, технологічних методів та прийомів і характеризується комплексністю та невизначеністю умов.

 Загальні компетентності

1.     Здатність застосовувати знання у практичних ситуаціях.

2.      Здатність вчитися і оволодівати сучасними знаннями.

3.      Здатність застосовувати інформаціно-комунікаційні технології.

4. Здатність розв’язувати поставлені завдання, приймати обґрунтовані рішення та відповідати за якість виконання роботи.

Фахові компетентності спеціальності

1. Здатність використовувати у фаховій діяльності знання будови і технічних характеристик сільськогосподарської техніки для моделювання технологічних процесів аграрного виробництва.

2. Здатність проектувати механізовані технологічні процеси сільськогосподарського виробництва, використовуючи основи природничих наук.

3. Здатність використовувати основи механіки твердого тіла і рідини; матеріалознавства і міцності матеріалів для опанування будови, та теорії сільськогосподарської техніки.

4. Здатність до конструювання машин на основі графічних моделей просторових форм та інструментів автоматизованого проектування.

5. Здатність застосовувати наукові теорії та принципи, типові аналітичні методи, а також навики роботи із прикладними та спеціалізованими програмами для вирішення задач з удосконалення техніки та технологій аграрного виробництва.