Вивчення курсу " Процесуальний документообіг в екологічній сфері " дає можливість визначити систему правових норм, які специфічним способом регулюють екологічні суспільні відношення з метою досягнення гармонійних відношень між суспільством та природою.  В ході навчання у студентів формується теоретичний рівень знань про сукупність природних, природно-соціальних умов і процесів, природних ресурсів, ландшафтів, природно-антропогенних комплексів, екосистем, життя і здоров’я громадян, що підлягають охороні за допомогою норм екологічного законодавства.

На сучасному етапі розвитку суспільства в результаті всезростаючого антропогенного впливу, в Україні загострилася екологічна криза,  яка характеризується надмірним забрудненням біосфери, виснаженням ресурсів, зниженням екологічної ємності території і, як результат – погіршенням здоров’я і якості життя населення.

Низька екологічна культура суспільства і недостатня професійна підготовка спеціалістів у галузі охорони навколишнього середовища стали одними з першочергових причин виникнення кризових явищ у соціоекосистемах. У Законі України про охорону навколишнього природного середовища вказано, що екологічні знання є обов’язковою кваліфікаційною вимогою для усіх посадових осіб, діяльність яких пов’язана з використанням природних ресурсів та приводить до впливу на стан навколишнього природного середовища. Одним із шляхів вирішення даного завдання є вивчення курсу

" Процесуальний документообіг в екологічній сфері ".

Освоєння теоретичних питань проводиться на основі лекційного матеріалу, а також самостійно по рекомендованій літературі.