Мета викладання дисципліни  "Технологія машинобудування"- формування системи теоретичних знань і практичних навичок у поглибленому вивчені загальних закономірностей необхідних для інженера , безвідносно до будь-якої галузі.  

Дисципліна є важливою складовою частиною підготовки фахівця із спеціальності 133 Галузеве машинобудування та займає суттєве  місце в його майбутній практичній діяльності. Вона зорієнтована на оволодіння комплексу професійних знань щодо основ проектування технологічних процесів механічної обробки та складання виробів, а також навичок із визначення режимів і технології обробки типових деталей машин на верстатах. Оволодіння методами і засобами основ проектування технологічних процесів машинобудування є невід’ємним елементом підготовки висококваліфікованих спеціалістів у галузі механічної інженерії.

Завдання вивчення дисципліни  -  ознайомити студентів з основами створення машин потрібної якості з мінімальними затратами на їх виготовлення; технологічними основами конструювання машин; теоретичними основами,   змістом,   закономірністю   і  методикою    проектування  виробничого процесу, який забезпечує потрібну якість машин, продуктивність та економічність процесу.