Мета вивчення дисципліни

Ознайомити студентів із сучасними прогресивними технологіями технічного сервісу АПК і обслуговування сільськогосподарських машин дати їм практичні навички основних прийомів проведення обслуговування та визначення технічного стану сільськогосподарської техніки.

Завдання вивчення дисципліни

Надати студентам вміння технічного сервісного обслуговування сільськогосподарської техніки та надати навики у визначенні безпомилкового підбору, заміни складових частин вузлів і механізмів сільськогосподарських машин, а також вміння слідкувати за термінами проведення технічного сервісу на основі лекційного та практичного матеріалу і самостійної роботи над літературою.

Найменування та опис компетентностей, формування котрих забезпечує вивчення дисципліни.

Інтегральна компетентність

Здатність розв’язувати складні спеціалізовані задачі та практичні проблеми у галузі агропромислового виробництва, що передбачає застосування певних знань та вмінь, технологічних методів та прийомів і характеризується комплексністю та невизначеністю умов.

Фахові компетентності спеціальності

Здатність планувати і здійснювати технічне обслуговування та усувати відмови сільськогосподарської техніки та технологічного обладнання.

Здатність здійснювати інженерно-технічні заходи з підтримання машинно-тракторного парку, фермської та іншої сільськогосподарської техніки в працездатному стані.

 Результати навчання.

Після завершення вивчення дисципліни студент повинен:

знати:

- основні поняття, терміни, характеристичні показники технічного сервісу сільськогосподарських машин;

- основу бази технічного сервісу АПК;

- основні принципи технічного сервісу техніки за сучасними технологіями.

вміти:

- ставити і вирішувати питання технічного сервісу усіх складових сільськогосподарської техніки;

- давати оцінку окремим технологічним прийомам технічного сервісу;

- розробляти прийоми технічного сервісу вітчизняних і закордонних сільськогосподарських машин..

автономія і відповідальність:

- дотримуватися в умовах сільськогосподарських підприємств, спеціалізованих майстерень, машинобудівних заводів правил безпеки праці під час роботи з рухомими агрегатами, обладнанням реактивами, апаратурою тощо.