Метою викладання навчальної дисципліни «Процеси і апарати харчових виробництв» є розширення та поглиблення знань студентів  з основних процесів харчової технології, а також основних властивостей харчових продуктів і сировини,  принципів проектування апаратів харчових виробництв та набуття практичних навичок застосування методик розрахунку апаратів харчових виробництв.

Основні завдання навчальної дисципліни «Процеси і апарати харчових виробництв»:

–                        привити студентам вміння обґрунтовувати основні процеси харчових технологій;

–                        навчити проводити основний розрахунок і проектування апаратів для проведення цих процесів;

–                        навчити застосовувати загальні фізичні, хімічні і фізико-хімічні закони до технологічних процесів харчових виробництв;

–                        навчити розробляти схему машини або апарату;

–                        навчити визначити оптимальні розміри машини та апарату.