Метою викладання навчальної дисципліни «Процеси і апарати харчових виробництв» є розширення та поглиблення знань студентів з основних процесів харчової технології, а також основних властивостей харчових продуктів і сировини, принципів проектування апаратів харчових виробництв та набуття практичних навичок застосування методик розрахунку апаратів харчових виробництв.
Основні завдання навчальної дисципліни «Процеси і апарати харчових виробництв»:
– привити студентам вміння обґрунтовувати основні процеси харчових технологій;
– навчити проводити основний розрахунок і проектування апаратів для проведення цих процесів;
– навчити застосовувати загальні фізичні, хімічні і фізико-хімічні закони до технологічних процесів харчових виробництв;
– навчити розробляти схему машини або апарату;
– навчити визначити оптимальні розміри машини та апарату.
- Викладач: Панасюк Світлана Григорівна