Сучасне суспільство характеризується швидким розповсюдженням нових інформаційних технологій і радикальними змінами соціально-економічного життя під впливом цих процесів. Останнє десятиріччя ознаменувалося стійкою тенденцією розвитку інформатизації процесів управління підприємствами туристичної сфери. Туризм сьогодні – це глобальний комп’ютеризований бізнес, у якому беруть участь великі авіакомпанії, готелі та туристичні корпорації всього світу. Активне впровадження сучасних інформаційних технологій у діяльність туристичних підприємств є необхідною умовою їх успішної роботи, оскільки точність, надійність, оперативність і висока швидкість обробки та передачі інформації визначає ефективність операційних та управлінських рішень у цій сфері.

Метою дисципліни «Цифрові та інноваційні технології індустрії гостинності» є формування фахових компетентностей щодо здатності до застосування сучасних методів автоматизації процесів проектування та виробництва, аналізу та впровадження новітніх інформаційних
технології в закладах туристичних підприємств, планування та реалізації ключових показників господарсько-виробничої діяльності підприємств сфери обслуговування з урахуванням чинників зовнішнього і внутрішнього середовища їх функціонування.

Навчальна дисципліна «Цифрові та інноваційні технології індустрії гостинності» належить до циклу дисциплін загальної підготовки для студентів, що здобувають вищу освіту за спеціальністю 242 «Туризм».

Необхідна навчальна база перед початком вивчення дисципліни
спирається на знання отримані під час навчання на бакалаврському ступені вищої освіти по освітній програмі «Туризм». Вивчення дисципліни «Цифрові та інноваційні технології індустрії гостинності» тісно пов'язано з усіма іншими дисциплінами блоку, а також буде сприяти більш якісному освоєнню студентами спеціальності «Туризм» комплексу фахових дисциплін з організації туристичного бізнесу.