Квінтесенцією роботи юриста є захист прав та інтересів людини й громадянина, зокрема, шляхом написання та подання юридичних документів до відповідних органів. Інформація, викладена на документі, повинна бути офіційною, логічною, точною, повною, правильною. Вивчаючи навчальну дисципліну «Методика складання юридичних документів», здобувачі правничої освіти мають можливість зануритись у практичні аспекти своєї майбутньої професії. Спрямованість курсу полягає в тому, що потенційні фахівці з правознавства зможуть засвоїти юридичну техніку процесуальних актів адміністративного, цивільного, господарського, конституційного, кримінального судочинства, законодавчу техніку , тощо.

     Метою вивчення дисципліни є вдосконалення та поглиблення знань про поняття, особливості, види юридичних документів; формування у студентів уявлення про місце юридичної техніки у правотворчій, правозастосовній та інтерпретаційній діяльності; отримання знань стосовно техніко-юридичних прийомів і засобів та навичок їх використання при роботі з юридичними документами.

     Завдання вивчення дисципліни:

-    опанування найважливіших категорій та положень юридичної техніки, особливостей укладання юридичних документів з огляду на їх призначення та види;

-    ознайомлення з системою ведення юридичних документів та з їх класифікаційними характеристиками;

-    вироблення навичок складання юридичних документів.