Мета дисципліни – сформувати у студента комплекс знань з призначення, області застосування, класифікації конструкцій підвісних канатних лісотранспортних систем, а також розвиток у студента інженерного мислення з точки зору вивчення та вдосконалення сучасних методів, правил та норм розрахунку й конструювання підвісних канатних лісотранспортних систем при різноманітних видах статичного та динамічного навантаження.

Основні  завдання  вивчення  дисципліни. Завдання вивчення дисципліни “Підвісні канатні лісотранспортні системи” полягають у засвоєнні студентом методів, правил та норм конструювання та розрахунку підвісних канатних лісотранспортних систем, а також будови, принципу роботи й основних регулювань даного типу машин.

 

В  результаті  вивчення  дисципліни  студенти  повинні  знати:

–       будову, принцип роботи та основні регулювання підвісних канатних лісотранспортних систем;

–       проблеми та перспективи розвитку підвісних канатних лісотранспортних систем;

–       основні критерії роботоздатності елементів канатних систем;

–       принципи й методи розрахунку та конструювання підвісних канатних лісотранспортних систем;

–       основи техніко-економічних розрахунків, де поряд із технічними величинами розглядаються також і економічні критерії – витрати матеріалів, енергії, праці та інших засобів.

В  результаті  вивчення  дисципліни  студенти  повинні  вміти:

–       аналізувати умови та режим роботи підвісних канатних лісотранспортних систем;

–       ставити й вирішувати задачі складання кінематичних схем механізмів, вибору розрахункових схем механізмів, вузлів підвісних канатних лісотранспортних систем;

–       вибирати робочу методику проектування й використовувати її;

–       конструювати машини, виконуючи усі необхідні розрахунки.