Мета вивчення дисципліни.
Надання добувачам необхідних знань у галузі хімії, засвоїти основні закони загальної хімії, закономірності будови речовини і хімічних перетворень, способи отримання та властивості органічних та неорганічних речовин і матеріалів, знати перспективи їх використання в народному господарстві, виробництві харчових продуктів тощо. Формування у здобувачів цілісного хімічного мислення, яке дозволить, опираючись на будову неорганічних та органічних сполук, прогнозувати їх реакційну здатність та властивості.
Завдання вивчення дисципліни.
Сприяти розвитку у здобувачів хімічного мислення і діалектичного світогляду; добитися твердого засвоєння студентами основних теорій і законів хімії, закономірностей хімічних перетворень і властивостей речовин; показати генетичний зв’язок між всіма класами неорганічних та органічних сполук; ознайомити здобувачів з технікою виконання деяких лабораторних прийомів та хімічних розрахунків, виробити навики самостійної роботи в хімічній лабораторії, оцінки та узагальнення одержаних результатів; показати важливу роль хімії і хімічних методів у створенні, експлуатації та утилізації матеріалів та композитів; виробити навички застосування набутих знань під час подальшого вивчення фахових дисциплін; сформувати уявлення про основні сфери застосування неорганічних та органічних сполук в харчовій промисловості.
- Викладач: Шемет Василина
Background Colour
Font Face
Font Size
Text Colour