Сучасний стан матеріалознавства вимагає використання класичних і розробки нових методів дослідження властивостей матеріалів, дефектоскопії їх структур, що робить ймовірним прогнозування характеристик виробів, відкриває додаткові можливості щодо керування процесом виготовлення та формування кінцевого продукту  з потрібними якісними показниками.

В недалекому минулому якість матеріалів і деталей машин встановлювалася за допомогою аналізу проб одиничних зразків, що були відібрані із великої партії, а інколи  шляхом повного їх руйнування. Такі методи контролю якості матеріалів у жодному випадку не можуть задовольняти сучасне машинобудування. Наприклад, особливо жорсткі вимоги до конструкційних матеріалів ставляться при конструюванні енергетичних установок із надвисокими параметрами – тиском і температурою. Відбракування матеріалів, призначених для цих установок, не можна проводити  вибірково, необхідна повна і стопроцентна перевірка всіх матеріалів.

Сучасні світові та вітчизняні досягнення в галузі конструювання приладів для неруйнівного контролю (НК) дозволяють ефективно досліджувати будь-які технічні об’єкти й матеріали. Створена нова технічна прикладна наука – дефектоскопія матеріалів.

До найбільш досконалих і активно використовуваних методів НК належать: магнітний, електромагнітний, ультразвуковий методи, а також метод просвічування рентгенівськими і гама-променями. Також на сьогодні розроблені новітні методи НК, зокрема для контролю композитних матеріалів – метод акустичної емісії, лазерна голографія та ін.

Потрібно зазначити, що жоден із представлених методів не є універсальним, кожен має свої переваги та недоліки, свою сферу застосування, межу граничної чутливості і точності у виявленні дефектів.