Метою викладання навчальної дисципліни «Транспортні розвʼязки» є вивчення основних положень до проектування та призначення дорожніх розвʼязок в одному та різних рівнях, включаючи найефективніші радикальні заходи для поліпшення умов безпеки руху в місцях перетину автомобільних доріг.

Основні завдання навчальної дисципліни «Транспортні розвʼязки»:

‒ вивчити загальні відомості про транспортні розвʼязки і класифікацію транспортних розв’язок;

‒ навчити студентів проектувати та підбирати раціональні методи  проектування транспортних розвʼязок;

‒ навчитися володіти раціональними прийомами пошуку та використання науково-технічної інформації;

‒ вивчити законодавство в галузі транспортних розвʼязок;

‒ навчити студентів самостійно доповнювати та узагальнювати теоретичні та практичні навики, необхідні для вирішення конкретних завдань;

- здатність розв’язувати спеціалізовані задачі та вирішувати практичні завдання у сфері будівництва та цивільної інженерії, що характеризуються комплексністю і системністю, на основі застосування основних теорій та методів фундаментальних та прикладних наук.

У результаті вивчення навчальної дисципліни здобувач освіти повинен 

знати:

Формування соціологічної і екологічної інформації, обробки та аналізу даних та використання цієї інформації в проектних рішеннях з врахуванням екологічного навантаження.

 вміти:

Здатність аналізувати і застосувати положення нормативної бази в області інженерних вишукувань, принципів проектування автомобільних доріг та аеродромів, інженерних систем і обладнання, об’єктів дорожньої інфраструктури.

Уміння використовувати системні методи, математичні моделі та інформаційні технології, включно з методами розрахункового обґрунтування, при вирішенні проектно-конструкторських та виробничих задач з проектування, будівництва та експлуатації автомобільних доріг та аеродромів.

Уміння використовувати принципи і методи розрахунку об’єктів автомобільних доріг та аеродромів, інфраструктури (транспорт, благоустрій територій, інженерні комунікації тощо).

Уміння в складі проектної групи розробляти проекти  автомобільних доріг та аеродромів, інфраструктури (транспорт, благоустрій територій, інженерні комунікації тощо).

 володіти:

Володіти знаннями чинних нормативних документів з проектування, будівництва та експлуатації автомобільних доріг, а також інших нормативних актів України, які стосуються будівельної галузі.