Навчальна дисципліна «Методологія наукових досліджень» передбачає ознайомлення здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти освітньо-професійної програми «Харчові технології та ресторанне господарство» спеціальності 181 «Харчові технології» з теоретичними основами та практичними підходами до організації та проведення наукових досліджень. Під час вивчення дисципліни у здобувачів формуються вміння критично осмислювати наукову інформацію, оцінювати її переваги та види; нестандартно мислити, генерувати нові наукові ідеї; працювати з лабораторними приладами; проводити самостійно експерименти; накопичувати і аналізувати необхідні факти, узагальнювати їх, систематизувати та теоретично пояснювати; знаходити власні розв’язання досліджуваної проблеми; обробляти та оформляти результати наукових досліджень у вигляді тез доповідей та статей, а також їх презентувати на наукових семінарах, конференціях тощо; застосовувати методи математичного моделювання та оптимізації; використовувати на практиці знання у сфері інтелектуальної власності.