Навчальна дисципліна «Методологія наукових досліджень» передбачає
ознайомлення здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти освітньо-професійної програми «Харчові технології та ресторанне господарство»
спеціальності 181 «Харчові технології» з теоретичними основами та практичними
підходами до організації та проведення наукових досліджень. Під час вивчення
дисципліни у здобувачів формуються вміння критично осмислювати наукову
інформацію, оцінювати її переваги та види; нестандартно мислити, генерувати
нові наукові ідеї; працювати з лабораторними приладами; проводити самостійно
експерименти; накопичувати і аналізувати необхідні факти, узагальнювати їх,
систематизувати та теоретично пояснювати; знаходити власні розв’язання
досліджуваної проблеми; обробляти та оформляти результати наукових
досліджень у вигляді тез доповідей та статей, а також їх презентувати на
наукових семінарах, конференціях тощо; застосовувати методи математичного
моделювання та оптимізації; використовувати на практиці знання у сфері
інтелектуальної власності.
- Викладач: Дударєв Ігор