Мета вивчення дисципліни.
Метою вивчення дисципліни є засвоєння теоретичних знань в області методів оцінки якості сировини та готових продуктів та придбання вмінь проведення аналізів різних об’єктів.
Завдання
вивчення дисципліни.
- формування у студентів наукового системного підходу до уявлення спільності загальних закономірностей фундаментальних та прикладних наук, однією з яких є технологія харчових виробництв;
- набуття знань про загальні принципи безпеки харчових виробництв, про медико-біологічні, санітарно-гігієнічні, технічні та споживчі вимоги до продовольчої сировини і харчових продуктів;
- засвоєння основних методів та процесів технологічної обробки сировини, способів запобігання її негативного впливу на харчову та біологічну цінність продуктів;
- вивчення взаємозв’язків процесів, що відбуваються при виробництві окремих продуктів харчування;
- ознайомлення з основними видами обладнання, що застосовується для обробки сировини, приготування напівфабрикатів та отримання готових продуктів харчування;
- вивчення технологічних чинників, що впливають на склад, властивості, якість та конкурентоспроможність готового продукту.
Результати навчання.
Після завершення вивчення дисципліни студент повинен:
знати:
- технологічні
властивості сировини харчової промисловості;
- будову та загальний хімічний склад сировини;
- зміни сировини при зберіганні до обробки;
- вимоги до якості сировини та основних матеріалів;
- дефекти сировини;
вміти:
- визначати якість
сировини та придатність матеріалів для виробництва якісної та безпечної продукції;
- виявляти дефекти сировини та матеріалів;
- організовувати вхідний контроль якості сировини та допоміжних матеріалів;
володіти:
- способами первинної обробки сировини;
- прийомами оцінки якості сировини, харчових добавок та основних матеріалів.
- Викладач: Тараймович Ірина