Мета вивчення дисципліни - здатність розв’язувати складні спеціалізовані задачі та вирішувати проблеми наукового та технічного характеру у сфері  ресторанного господарства та у процесі навчання, що передбачає застосування визначених теорій та методів відповідної науки і характеризується певною невизначеністю умов і вимог. Інжиніринг може включати в себе створення, моделювання, масштабування відповідного рішення для поставленого завдання або цілі.

Результати навчання.

Після завершення вивчення дисципліни студент повинен:

1. Відшуковувати систематизувати та аналізувати науково-технічну інформацію з різних джерел для вирішення професійних та наукових завдань у сфері харчових технологій.

2. Приймати ефективні рішення, оцінювати і порівнювати альтернативи у сфері харчових технологій, у тому числі у невизначених ситуаціях та за наявності ризиків, а також в міждисциплінарних контекстах

3. Обирати та впроваджувати у практичну виробничу діяльність ефективні технології, обладнання та раціональні методи управління виробництвом з урахуванням світових тенденцій розвитку харчових технологій.

4. Розробляти та впроваджувати інноваційні і крафтові технології виробництва харчових продуктів із забезпеченням їх якості та безпечності.

5. Мати практичні навички щодо надання інжинірингових послуг з розробки і підготовки процесу виробництва харчових продуктів у закладах ресторанного господарства та забезпечення ефективного функціонування їх інфраструктури.