Мета вивчення дисципліни.

Пізнання студентами загальних законів, які пов’язують будову та властивості органічних сполук, вивчення методів синтезу та хімічних властивостей органічних речовин, а також їх застосування у харчових технологіях. Формування у студентів цілісного хімічного мислення, яке дозволить, опираючись на будову органічних сполук, прогнозувати їх реакційну здатність та властивості.

Завдання вивчення дисципліни:

-     висвітлити найважливіші теоретичні положення органічної хімії, її значення для розвитку харчових технологій;

-     сформувати у студентів знання про основні класи органічних речовин, їх номенклатуру, ізомерію, хімічні властивості, методи добування у промислових та лабораторних умовах;

-     ознайомити з основними напрямками застосування органічних речовин у виробництві харчових продуктів;

-     показати генетичний зв’язок між всіма класами органічних сполук;

-     навчити студентів самостійно прогнозувати хімічну поведінку органічних сполук залежно від їх будови;

-     виробити навички застосування набутих знань з органічної хімії під час подальшого вивчення фахових дисциплін;

-      сформувати уявлення про основні сфери застосування органічних сполук в харчовій промисловості.