Мета вивчення дисципліни.
Пізнання студентами загальних законів, які пов’язують будову та властивості органічних сполук, вивчення методів синтезу та хімічних властивостей органічних речовин, а також їх застосування у харчових технологіях. Формування у студентів цілісного хімічного мислення, яке дозволить, опираючись на будову органічних сполук, прогнозувати їх реакційну здатність та властивості.
Завдання вивчення дисципліни:
- висвітлити найважливіші теоретичні положення органічної хімії, її значення для розвитку харчових технологій;
- сформувати у студентів знання про основні класи органічних речовин, їх номенклатуру, ізомерію, хімічні властивості, методи добування у промислових та лабораторних умовах;
- ознайомити з основними напрямками застосування органічних речовин у виробництві харчових продуктів;
- показати генетичний зв’язок між всіма класами органічних сполук;
- навчити студентів самостійно прогнозувати хімічну поведінку органічних сполук залежно від їх будови;
- виробити навички застосування набутих знань з органічної хімії під час подальшого вивчення фахових дисциплін;
- сформувати уявлення про основні сфери застосування органічних сполук в харчовій промисловості.
- Викладач: Гулай Ольга
- Викладач: Шемет Василина
Background Colour
Font Face
Font Size
Text Colour